Het IKC zette de deur open voor dorpsbewoners

Woensdag 8 september jl. was het voor buurtbewoners en inwoners van Zevenhoven en Noordeinde mogelijk om ons IKC 7hoven van binnen te bekijken. Door de Coronamaatregelen was het niet eerder mogelijk een open huis te organiseren. 
Er was een route uitgezet door het gebouw waardoor zowel de ruimten van Stichting Kinderopvang Liemeer als Daltonschool De Diamant bekeken konden worden. Het was prachtig weer en veel belangstellenden kwamen op bezoek.
Zo waren er opa's en oma's die benieuwd waren naar de klas van de kleinkinderen. Ook zagen wij veel jongeren, die vroeger op de Zevenhof of de Johannes de Doperschool hadden gezeten. En de buurtbewoners wilden graag het resultaat zien, nadat zij lange tijd de bouwwerkzaamheden hadden gevolgd. Zo'n 125 belangstellenden bezochten het gebouw en waren in de gelegenheid om vragen te stellen. 
De kleuren van het interieur werden geroemd, maar ook de hoeveelheid ramen, de vloer en de prachtige houten afwerking van de deuren en kozijnen. De blikvangers echter waren de mooie, grote tribunetrap en de kleurrijke 'muurschildering' in de vide die de visie van de school weergeeft. 
De bezoekers waren op deze warme dag ook uitermate tevreden over de klimaatbeheersing in het gebouw. 
Onder het genot van een kopje koffie of thee werd er nagepraat op het prachtig aangelegde speelterrein met vele speeltoestellen, kippen en een moestuin. 
De conclusie van de middag was: IKC 7hoven is ondergebracht in een mooi en multifunctioneel gebouw waarin het een feest is om te mogen spelen, leren en werken. 
 
Cookie instellingen